Η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό αποτελεί μία διαβεβαίωση, ιδιαίτερα για τη διατήρησης της ζώνης γάλακτος στην Ήπειρο και οικονομικής ανάπτυξης της εταιρείας, που προέκυψε από τη συνέντευξη στο ITV του αντιπροέδρου της εταιρίας Γ. Βιτάλη που προβλήθηκε χτες το βράδυ.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο κ. Βιτάλης τόνισε ότι η εταιρεία λειτουργεί με τους όρους της αγοράς, και εντάσσεται και η ίδια στο ευρύτερο πλαίσιο με τα προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται ειδικότερα στον κλάδο λόγω της μειωμένης κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά. Από αυτό προκύπτουν και τα προβλήματα με τις πληρωμές των παραγωγών.

«Κάποιοι περιμένουν ακόμη και σήμερα να γυρίσει η Δωδώνη στην εποχή των δεινοσαύρων. Η Δωδώνη όμως είναι μία ιδιωτική εταιρεία και δεν είναι τράπεζα, επομένως δεν έχει την άνεση να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να δώσει εντολή για να υπογραφεί ένα έμβασμα και να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι», τόνισε ο κ. Βιτάλης.

«Η υποχρέωση της εταιρείας να πληρώνει στο μήνα δεν προβλέπεται στο καταστατικό της, αλλά είναι μία εθιμοτυπική υποχρέωση, την οποία οφείλουμε κι εμείς να τηρήσουμε. Το περιβάλλον όμως δεν είναι το ίδιο. Δεν οφείλουμε σε ΙΚΑ, στην Εφορία, οι 400 εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά η δυστοκία των τραπεζών, μάς προκαλεί πρόβλημα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων. Το ίδιο κοπιάζουμε κι εμείς, όπως και αυτοί. Δε γίνεται όμως, οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων να είναι η εξαίρεση στην αγορά και να πληρώνονται με 1,05 και τα χρήματα σε δύο μήνες», κατέληξε και συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι παραγωγοί.

Ξανά στη Βουλή

Στο μεταξύ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μ. Κασσής με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών θεωρεί ότι δεν έχει πάρει επαρκή απάντηση για τις πληρωμές στη «Δωδώνη».

Όπως αναφέρει: «Πριν από ένα μήνα κατέθεσα με άλλους συναδέλφους ερώτηση σχετικά με την τακτική της νέας Διοίκησης της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε η οποία: Μειώνει τις προκαταβολές, καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές, δεν χορηγεί την εκκαθάριση. Και όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια την πρόκληση ασφυξίας στους παραγωγούς της περιοχής.

Σε απάντηση αυτής μας της ερώτησης το Υπουργείο Οικονομικών , μέσω του Ειδικού Εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, απάντησε πως «η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί το πρόγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξή της».

Η απάντηση αυτή προσβάλλει κάθε νοήμονα άνθρωπο που παρακολουθεί τις εξελίξεις και γνωρίζει τι συμβαίνει στη Δωδώνη και κυρίως προβάλλει τους παραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι. Κάποιοι τελικά ζουν σε εικονική πραγματικότητα και βλάπτουν την πορεία της χώρας», καταλήγει.

Facebook Comments