Πρόστιμο 4,4 εκατομμυρίων ευρώ στην ΔΕΗ από την ΡΑΕ

MarketNews

Πρόστιμο 4,4 εκατομμυρίων ευρώ στην ΔΕΗ από την ΡΑΕ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πρόστιμο ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στη ΔΕΗ, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αιτία για την επιβολή της ποινής ήταν η καθυστέρηση στην κατάρτιση των νέων τιμολογίων ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Η απόφαση ελήφθη ενώ επίκεινται μειώσεις στα εν λόγω τιμολόγια, της τάξης του 15 %, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε ύστερα από προσφυγή βιομηχανικών επιχειρήσεων που στράφηκαν κατά της απόφασης της ΔΕΗ, του Φεβρουαρίου 2012, να εφαρμόσει ενιαίο τιμολόγιο στη μέση τάση.

Μεσολάβησε επίσης απόφαση της ΡΑΕ με την οποία η ΔΕΗ καλείτο να καταρτίσει έως την 1η Ιανουαρίου του 2013 τουλάχιστον τρία τιμολόγια μέσης τάσης, ανάλογα με το προφίλ ζήτησης των πελατών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Η ΡΑΕ σημειώνει στην απόφασή της ότι με την καθυστέρηση αυτή η ΔΕΗ δημιουργεί προϋποθέσεις σοβαρής οικονομικής ζημίας, τόσο στους πελάτες αυτούς, όσο και στην εθνική οικονομία.