Οι επενδυτές ανησυχούν για το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα το 2014, το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης αν ληφθούν νέα μέτρα, αλλά και τις πρόωρες εκλογές. Επιπρόσθετα, τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου βρίθουν ανησυχιών ως προς την εκτέλεση του Ελληνικού προγράμματος.Οι ξένοι παίκτες απέχουν και οι Έλληνες επενδυτές είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις επενδυτικές κινήσεις τους. 

Σημειωτέον, ότι εκτός απροόπτου, σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφασίζει για την άρση του short selling στις τραπεζικές μετοχές, κάτι που αν συμβεί ενδέχεται να αυξήσει τη μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις στην αγορά. Αγκάθι, επίσης, αποτελεί η αύξηση του φόρου συναλλαγών στο τρία τοις χιλίοις από δύο τοις χιλίοις που είναι σήμερα.

Πάντως, η κίνηση προς τις 830 μονάδες βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χ.Α., παρά τις διακυμάνσεις που σημειώνονται και το ενδοσυνεδριακό άδειασμα της αγοράς στα επίπεδα των 815 μονάδων. Η όποια αντίδραση εμφανίζεται στο ταμπλό είναι αναιμική όχι κυρίως λόγω του μικρού ποσοστού, μόλις 0,78%, αλλά λόγω των ισχνών συναλλαγών, αφού έπειτα από δύο ώρες συναλλαγών και ο τζίρος διαμορφώνεται λίγο πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 817,32 μονάδες με απώλειες 0,27%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται 1,43% έως τις 831,28 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που επίσης εξανεμίζει τα κέρδη του (έως 1,49%) οι απώλειες διαμορφώνονται σε 0,05%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 17 εκατ. τεμαχίων, αξίας 17,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 34 μετοχές κινούνται ανοδικά, 57 υποχωρούν και 17 διαπραγματεύονται αμετάβλητες

 

ΧΣ

Facebook Comments