Στοχευμένα κίνητρα που αντιστοιχούν σε εκπτώσεις από 10% έως 30% επί των χρεώσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου η αεροπορική εταιρεία Aegean και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του αερολιμένα Αθηνών, Γιάννη Παράσχη, παρατείνεται και κατά τη θερινή περίοδο του 2013 το κίνητρο διατήρησης πτήσεων που τέθηκε σε ισχύ τη θερινή περίοδο του 2012, μέσω του οποίου παρέχεται στους αερομεταφορείς έκπτωση επί των χρεώσεων προσγείωσης και στάθμευσης ανά πτήση 10%.

Παρέχονται επίσης κίνητρα μετεπιβιβαζόμενων επιβατών, πληρότητας δρομολογίων και ανάπτυξης ειδικών αγορών.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, χαρακτήρισε θετική την πολιτική παροχής κινήτρων εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής αναφορικά με την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, η οποία αναμένεται να γίνει γνωστή εντός του επόμενου τριμήνου.

Ο κ. Βασιλάκης παρουσίασε και τα 8 νέα δρομολόγια εξωτερικού που εγκαινιάζει η Aegean από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, τα οποία και δρομολογούνται παρά τις μεγάλες ζημιές, άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέγραψε η εταιρεία την τριετία 2010-2012.

Παρά τη μεγάλη κάμψη της αεροπορικής αγοράς, που στα δρομολόγια εσωτερικού μεταφράζεται σε μείωση κατά 30% της επιβατικής κίνησης για την Aegean, ο μέσος ναύλος της εταιρείας – σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη – παρουσίασε πτώση κατά περίπου 30% από το 2009 έως σήμερα.

Την τελευταία τετραετία ωστόσο, η αύξηση της επιβατικής κίνησης για δρομολόγια εξωτερικού, από και προς το αεροδρόμιο των Αθηνών, ανήλθε για την Aegean σε ποσοστό άνω του 60%.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία εγκαινιάζει τα 8 νέα δρομολόγια εξωτερικού σε μία προσπάθεια να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά η οποία και μεταφράζεται σε 3,8 δισ. €. ετησίως.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean χαρακτήρισε θετική και την πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που ανέλαβε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο μεταφορών.

Facebook Comments