ΟΛΠ: Πείραμα για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κηλίδων στη θάλασσα

MarketNews

ΟΛΠ: Πείραμα για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κηλίδων στη θάλασσα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με θερμική κάμερα και μέσω συστήματος AIS, ώστε μετά τον εντοπισμό να δημιουργούνται συνθήκες ανακάλυψης και του ρυπαντή.

Πείραμα για τον εντοπισμό πετρελαϊκών κηλίδων στον ευρύτερο θαλάσσιο λιμενικό χώρο του Πειραιά, σε συνθήκες ημέρας και νύχτας, διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον ΟΛΠ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος SEE MARINER.

Το πρόγραμμα που έχει αναπτυχθεί, αφορά τον εντοπισμό πετρελαίου στο θαλασσινό νερό με θερμική κάμερα και μέσω συστήματος AIS, ώστε μετά τον εντοπισμό να δημιουργούνται συνθήκες ανακάλυψης και του ρυπαντή.

Για το έργο αυτό συνεργάζονται οι Υπηρεσίες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.E., τα Τμήματα Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΟΛΠ, τα Τμήματα Υδροληψίας και Ηλεκτρολογίας του ΟΛΠ, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης και επεξεργασίας πετρελαιοειδών καταλοίπων.

Ο ΟΛΠ Α.Ε., από το 2011, έχει κηρυχθεί «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ» (ECOPORT) από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων), με πιστοποίηση Lloyds.