Το άνοιγμα της Wall Street έδωσε και πάλι πνοή στις αγορές αφού ο Dow Jones άνοιξε επιθετικά και πέρασε πάνω από τις 14500 μονάδες. Τα νέα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας πυροδότησαν ένα ακόμα ράλι εμπιστοσύνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή τη φορά υπάρχει σε ευρώ, στερλίνα, AUD και NZD. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών τα παραπάνω νομίσματα είχαν μια υποαπόδοση, αλλά σήμερα δείχνουν ικανά να καλύψουν γρήγορα τη διαφορά. Η εντυπωσιακότερη κίνηση είναι αυτή της στερλίνας με την ισοτιμία GBP/USD να κινείται στα 1,5035.

Ένας από τους λόγους της ανόδου του ευρώ είναι η Σύνοδος Κορυφής που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες. Τα πρώτα μηνύματα από τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι θετικά και οι επενδυτές σπεύδουν να κλείσουν τις θέσεις πώλησης που είχαν ανοιχτές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το επενδυτικό συναίσθημα είναι εξαιρετικά θετικό και οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο επιθετικοί. Οι αγορές έχουν καταφέρει να υπερκεράσουν κάθε αρνητική ένδειξη και συνεχίζουν σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα.

 

Facebook Comments