Την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας εκφράζει η Κριστίν Λαγκάρντ σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Την ύπαρξη της απαντητικής επιστολής επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε στείλει επιστολή τον περασμένο μήνα στην Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η εκτελεστική διευθύντρια καλωσόρισε την αποφασιστικότητα του προέδρου να συνεχίσει την πορεία της βιώσιμης ανάπτυξης και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του ΔΝΤ προς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόσει το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα», είπε.

Αναφερόμενος στην αποστολή της Τρόικας που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα την επίσκεψή της στην Κύπρο, ο κ. Ράις είπε πως «μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν και την ΕΚΤ, η ομάδα του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουλίου συνομιλίες με τις κυπριακές Αρχές πάνω στην πρώτη επιθεώρηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας».

Η επίσκεψη, όπως είπε, αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. «Από τη στιγμή που πρόκειται για την πρώτη επιθεώρηση, θα εκτιμήσουμε την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος και θα συμφωνήσουμε στις πολιτικές για την επόμενη περίοδο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ράις ανέφερε ακόμα ότι αναμένει οι συνομιλίες να εστιαστούν στη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, στη μακροοικονομική και δημοσιονομική απόδοση και προοπτική και στις δομικές μεταρρυθμίσεις.

Facebook Comments