Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατηγορούνται ότι ζητούσαν από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων τής Θεσσαλονίκης φακελάκι 25.000 ευρώ προκειμένου να μη βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να φτάσει τις 100.000 ευρώ. Αντίθετα, η 50χρονη λογίστρια τού επιχειρηματία που ενεπλάκη στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, ένας 60χρονος προϊστάμενος ελεγκτικού τμήματος της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο 55χρονος -ελεγκτής- αναπληρωτής του κι ένας 37χρονος ελεγκτής, απολογούμενοι ενώπιον της ε τακτικής ανακρίτριας, αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας, πράξεις, που, μεταξύ άλλων τους αποδίδει το κατηγορητήριο και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπάλληλοι φέρονται να έκαναν λόγο για πλήρη άγνοια της εμπλοκής τους στην υπόθεση, ενώ κάποιοι μίλησαν και για σε βάρος τους σκευωρία. Δεν έπεισαν όμως με τους ισχυρισμούς τους και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Facebook Comments