Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Όπως σημείωσε, «αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτήρια της Αγίας Παρασκευής αλλά μόνο της Κατεχάκη. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, θα είναι κυρίως εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, «ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει «πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα», σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Σχετικά με το πρόγραμμα αυτού του μεταβατικού σταδίου ο κ. Καψής απάντησε πως «θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες που είναι ασφαλώς δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, και από κει και πέρα ταινίες και άλλα», ενώ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο σημείωσε πως ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου φορέα τόνισε πως το μείζον για το πρώτο ΕΣ είναι να περιληφθούν «προσωπικότητες που θα είναι υπεράνω πάσης υποψίας».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις τόνισε πως τα πρακτικά ζητήματα στην ολότητά τους σχεδόν έχουνε αντιμετωπιστεί. «Πλήρεις αποζημιώσεις με βάση την εργατική νομοθεσία. Έχει περάσει στο πολυνομοσχέδιο, έχει τελειώσει αυτό. Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αντίρρηση στο να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να προσφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θεωρούν πρόσφορο. Αυτό δεν με αφορά εμένα», δήλωσε.

Τέλος, τόνισε πως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν στα δικαστήρια κανονικά και να στείλουν και εξώδικο ότι δεν αναγνωρίζουν την απόλυση. «Κανείς δεν ζητεί να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους. Αυτά είναι πλήρη. Απλώς θα μετάσχουν σε αυτόν τον μεταβατικό φορέα και μετά θα κάνουν την αίτηση για τον τελικό φορέα όπου προσλήψεις θα γίνουν από το Εποπτικό Συμβούλιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα ορίσει».

Την ίδια στις «ανυπολόγιστες συνέπειες του λουκέτου στην ΕΡΤ», αναφέρονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με σημερινή ανακοίνωση τους.

Όπως τονίζουν «αυτοί που με περισσή ευκολία και προχειρότητα αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτές – όπου αυτό επετεύχθη θα είναι υπεύθυνοι και για την ενδεχόμενη καταστροφή εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων που έχει πληρωθεί με χρήματα των ελλήνων πολιτών».

Facebook Comments