Την έκδοση δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων, πενταετούς διάρκειας, ύψους 50 εκατ. ευρώ και US $30 εκατ., ανακοίνωσε σήμερα η Dolphin Capital.

Αναλυτικότερα, το πρώτο, με επιτόκιο 5.5%, είναι μετατρέψιμο σε κοινές μετοχές της Dolphin Capital Investors, με τιμή μετατροπής £0.50 ανά μετοχή και σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει καινούργιες επενδύσεις, ενώ το δεύτερο, με επιτόκιο 7%, είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της Dolphin Capital, με τιμή £0.45 ανά μετοχή και σκοπό έχει την εν μέρει αναχρηματοδότηση υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Η κάλυψη και των δύο ανωτέρω ομολογιακών δανείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι εγγυημένη από τους στρατηγικούς επενδυτές Third Point LLC και Monarch Advisors LP, που έχουν έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας περίπου US$12 δισεκατομμυρίων και US$5 δισεκατομμυρίων, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τo διοικητικό συμβούλιο της Dolphin διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να διαθέσει μέχρι 23 εκατ. ευρώ από τις ομολογίες σε ευρώ και μέχρι US$14 εκατομμύρια από τις ομολογίες σε δολάρια σε υφιστάμενους μετόχους της Dolphin, αλλά και νέους επενδυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο David B. Heller αποτελεί νέο μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. Ο κ. Heller διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στη Goldman Sachs, όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Head of Equity Trading) έως το Μάρτιο του 2012.

Έκτοτε, δραστηριοποιείται ως ιδιώτης επενδυτής με συμμετοχές σε σημαντικές επιχειρήσεις.

Facebook Comments