Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο

MarketNews

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι αιγυπτιακές αστυνομικές αρχές συγκρούστηκαν, τα ξημερώματα της Τρίτης, με διαδηλωτές στο κέντρο του Καΐρου, μετά από διαμάχες που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και κατοίκων, όταν αυτοί προσπάθησαν να κλείσουν το πέρασμα στον ποταμό Νείλο.

Το αιγυπτιακό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ, μετέδωσε ότι τουλάχιστον 22 άτομα τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων, που ξέσπασαν λίγο πριν τις 21:00 (τοπική ώρα) και διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νεαροί άνδρες, έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, πετούσαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ελικόπτερα του στρατού πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, χωρίς όμως αποτέλεσμα, οπότε και εκλήθησαν οι ειδικές δυνάμεις τις αστυνομίας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, οι ιατρικές μονάδες παρείχαν πρώτες βοήθειες σε αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίες έφεραν πληγές στο πρόσωπο και τα μάτια.