Yπάρχει διάθεση στήριξης της αγοράς στα επίπεδα των 780 μονάδων. Το όριο αυτό για κάποια χαρτοφυλάκια θεωρείται ως «κόκκινη γραμμή», που αν σπάσει, θα σημάνει τα χειρότερα για την αγορά, επιστροφή στην εσωστρέφεια και στη μιζέρια. Η δικαιολογία θα μπορούσε να είναι το short selling, οι ανοικτές πωλήσεις, που με πολύ λίγα κομμάτια, μία μετοχή μπορεί να βρεθεί στα τάρταρα.

Συνήθως παρατηρείται στις τραπεζικές μετοχές που έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα. Πάντως, stop losses, σορτάρισμα και απεγκλωβισμοί από μεγάλους ξένους παίκτες οι οποίοι παρασύρθηκαν από την καλή απόδοση μετοχής δικαιωμάτων της Alpha, θεωρώντας πιθανώς ότι ίδια θα ήταν η εξέλιξη και στις υπόλοιπες. Κάτι που δεν έγινε.

Οι απώλειες για την Πειραιώς πριν από μία εβδομάδα ήταν της τάξης του 15%, της Eurobank 10 μέρες πιο πριν 35% και το τελευταίο διήμερο στην ΕΤΕ οι απώλειες τείνουν να προσεγγίσουν διψήιο ποσοστό. Η μετοχή της ΕΤΕ έφτασε μέχρι τα 2,20 ευρώ από τα 2,48 ευρώ, όπου ξεκίνησε και με όγκο κοντά στο 1,4 εκατ. τεμάχια. Από εκεί και πέρα, η Πειραιώς δείχνει να συνέρχεται από το σοκ παλαιότερων συνεδριάσεων, αλλά με ποσοστό μικρότερο των προαναφερόμενων απωλειών. Η μετοχή ενισχύεται στο 0,936 ευρώ, διακινώντας ως αυτή την ώρα περισσότερα από 2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,5% για την Alpha, στα 0,406 ευρώ και 1,85 εκατ. τεμάχια όγκο.

Αντίδραση βγαίνει ακόμα, στον Τιτάνα, στα 12,55 ευρώ, καθώς ευνοείται από την εκτόνωση της κρίσης στην Αίγυπτο, Ιντραλότ, που επιχειρεί απόδραση από τα χαμηλά έτους, κινούμενη στο 1,38 ευρώ, ενώ περιορισμένου εύρους είναι η αντίδραση στον ΟΤΕ, την ΕΧΑΕ, τα Σωληνουργεία Κορίνθου, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Motor Oil.

 

ΧΣ

Facebook Comments