Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου το ένα τρίτο των μετοχών του Dow Jones και 75 από τις μετοχές του S&P500. Ήδη η Citigroup έδωσε τον τόνο στη χθεσινή συνεδρίαση με τα καλά της αποτελέσματα, ενώ σήμερα Coca Cola (0,63), Goldman Sachs (2,81) και Johnson & Johnson (1,40) είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας, όλες πριν το άνοιγμα (σε παρένθεση τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή).

Πολλές εταιρείες ανακοινώνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ξεχωρίζουμε αύριο την Bank of America (0,25) πριν και τις American Express (1,21), Intel (0,39) και IBM (3,78) μετά τη συνεδρίαση και μεθαύριο την Verizon (0,73) πριν και τις Google (9,01) και Microsoft (0,74) μετά τη συνεδρίαση. Στις λίγες ανακοινώσεις της Παρασκευής ξεχωρίζει η General Electric (0,35) πριν το άνοιγμα.

Παράλληλα, ο κ. Bernanke καταθέτει αύριο σε επιτροπή του Κογκρέσου και την Πέμπτη σε επιτροπή της Γερουσίας. Θυμίζουμε ότι οι ανακοινώσεις της Fed και οι δηλώσεις Bernanke το τελευταίο διάστημα έχουν επηρεάσει όσο τίποτε την πορεία όλων των επενδυτικών τοποθετήσεων: μετοχών, ομολόγων, μετάλλων και συναλλάγματος.

Από πλευράς ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων (σε παρένθεση οι προβλέψεις των αναλυτών), σήμερα ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Ιουνίου (0,4%), η βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου (+0,2)% και ο δείκτης αγοράς κατοικιών Ιουλίου (52), αύριο οι εκκινήσεις νέων κατοικιών (951.000) και την Πέμπτη οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας της περασμένης εβδομάδας (344.000), ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τα leading indicators του Ιουνίου (+0,3%) ενώ για την Παρασκευή δεν αναμένονται ανακοινώσεις.

Άποψη μας είναι ότι οι αγορές θα κινηθούν κυρίως με βάση τις δηλώσεις Bernanke, καθώς όπως έχουμε δει η ανίχνευση των προθέσεων της Fed σε ό,τι αφορά το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης είναι το κυριότερο μέλημα των αγορών το τελευταίο διάστημα, και δευτερευόντως με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα και τους οικονομικούς δείκτες.

Από το Dealing Room του GreekTrader.gr

Facebook Comments