Εκτός των πολλών άλλων αδικιών, το φορολογικό νομοσχέδιο δεν σταματά να εκπλήσσει. Ενώ φροντίζει, σωστά, να αποκαταστήσει μερικώς τις ζημίες που προκλήθηκαν στις τράπεζες από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων (PSI), μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, εξαιρεί από μία τέτοια ρύθμιση τους ομολογιούχους αποταμιευτές που και αυτοί υπέστησαν ανάλογες ζημίες.

Μπορεί οι φοροσυλλέκτες του ΥΠΟΙΚ να έχουν καταληφθεί από γνήσια απελπισία, αφού ο φαύλος κύκλος της ύφεσης κάνει την συλλογή φόρων αδύνατη, αλλά όλα έχουν ένα όριο.Ο Τομεάρχης Οικονομίας της Δράσης Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος με δηλώσεις τους στο πρόσφατο παρελθόν επισήμαιναν την ανάγκη διασφάλισης των ομολογιούχων αποταμιευτών που έκαναν, ουσιαστικά, μια αποταμίευση των κόπων τους στηρίζοντας ταυτόχρονα την χώρα. Τα λόγια όμως απέχουν, ως φαίνεται, από τις πράξεις.

Τι να πει κανείς για μια τέτοια, άδικη και μεροληπτική, συμπεριφορά του κράτους; Να θυμίσει ότι οι βάσεις της σύγχρονης, δυτικής και δημοκρατικής κοινωνίας είναι ο σεβασμός των περιουσιακών δικαιωμάτων των πολιτών;Δεν μπορεί να οπισθοχωρήσει η κοινωνία μας σε έναν σκοτεινό Μεσαίωνα, δημεύοντας περιουσίες και νομοθετώντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά, μοιράζοντας προνόμια.Η ΔΡΑΣΗ ζητά να επεκταθεί η ρύθμιση των φοροαπαλλαγών και στους ομολογιούχους αποταμιευτές που υπέστησαν ζημίες.”

Facebook Comments