Ιταλία: Σε νέο επίπεδο ρεκόρ το δημόσιο χρέος, στα €2,074 τρισ.

MarketNews

Ιταλία: Σε νέο επίπεδο ρεκόρ το δημόσιο χρέος, στα €2,074 τρισ., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ιταλίας. Το δημόσιο χρέος της χώρας άγγιξε τον Μάιο τα 2,0747 τρισεκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4 δισεκατομμυρίων σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας σημείωσε εξάλλου ότι τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, οι εισπράξεις φόρων σημείωσαν άνοδο 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιταλίας καλείται να εξασφαλίσει τουλάχιστον τρία δισεκ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αναβάλει για το τέλος του χρόνου την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από το 20% στο 21% και για να αυξηθεί ο αριθμός των ιταλών πολιτών που δεν θα κληθεί να καταβάλει φόρο για την κύρια κατοικία του.

«Δεν πρόκειται να επιβάλουμε έκτακτα οικονομικά μέτρα, αυτό είναι σαφές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι τα περιθώρια για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής πίεσης είναι πολύ περιορισμένα και ότι πρέπει να αναζητηθεί κατά συνέπεια λύση.