Η αγορά κινείται σταθεροποιητικά, αλλά και αναγνωριστικά στην περιοχή των 837 μονάδων. Η άποψη που επικρατεί στην αγορά είναι να μην φύγει ο δείκτης κάτω από τις 780 μονάδες, κάτι που αν συμβεί μπορεί να σπάσει στηρίξεις οδηγώντας τον πολύ χαμηλότερα.

Η έκθεση της Nomura για το χρηματοδοτικό κενό της χώρας, λέγοντας ότι ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδα επαρκούν μέχρι τον Αύγουστο του 2014, η επίσκεψη Σόιμπλε και ο πέπλος μυστηρίου ως προς το χρηματοδοτικό κενό μετά το 2014, απασχολούν έντονα τους επενδυτές, οι οποίοι όμως, διαβλέπουν πρόσκαιρα κέρδη, επωφελούμενοι ένα βραχύβιας διάρκειας καλοκαιρινό πάρτι.  Πάρτι… αξιώσεων όμως, δεν έχει δώσει η αγορά.

Ειδικά για σήμερα, οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή και θα περιμένουν να διαβάσουν πίσω από τις δηλώσεις που θα κάνουν το οικονομικό επιτελείο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές και διαμορφώνονται κοντά στα 4 εκτ. Ευρώ.

Μάλλον ανακόπηκαν οι εντολές πώλησης στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, που επί δύο ημέρες οδήγησαν το χαρτί μέχρι τα χαμηλά των 2,20 ευρώ και φαίνεται ότι ανακάμπτει, στην περιοχή των 2,5 ευρώ και με κέρδη κοντά στο 3%, διακινώντας όμως, μικρό αριθμό τεμαχίων, λίγο πάνω από 150 χιλιάδες τεμάχια.

Κίνηση στο 1,53 ευρώ για την Ιντραλότ που επιχειρεί να ξεφύγει από τα χαμηλά έτους που ήταν το 1,29 ευρώ. Κέρδη για την Eurobank Properties, που μετοχικά «καθοδηγείται» από την Fairfax,ενώ αγοραστές βγαίνουν στα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Μυτιληναίο, τον ΟΠΑΠ και τον ΟΛΠ.

ΧΣ

Facebook Comments