Αρετή Τσοχατζοπούλου: Εκχωρεί στο Δημόσιο τα τρία «καυτά» ακίνητα

MarketNews

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Εκχωρεί στο Δημόσιο τα τρία «καυτά» ακίνητα   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η κατηγορουμένη, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, παρέδωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς στο Δημόσιο, για το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους και για τα δύο ακίνητα της οδού Κεφαλληνίας, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μείνει στην Ελλάδα με τα τρία παιδιά της και να είναι «ξεκάθαρη με τους συμπολίτες της».

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, «η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Η εντολέας μου είναι αθώα. Έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα και θέλει, απέναντι στους συμπολίτες της, να είναι ξεκάθαρη».

Πρόεδρος: Ναι, μα είναι δεσμευμένα αυτά.

Δημητρακόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες αποφάσεις. Εμείς το δίνουμε τώρα, με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο έκανε και ο Λάκης Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη το εκτίμησε.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσουν οι απολογίες την 29η Ιουλίου, με πρώτη αυτή του βασικού κατηγορούμενου πρώην υπουργού. Τόσο ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και η υπεράσπιση του, ωστόσο, δεν συμφώνησαν με το πρόγραμμα του δικαστηρίου, ζητώντας περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία τους, κάτι που δεν δέχθηκε ο πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα τους είπε χαρακτηριστικά: «Ακυρώστε τα εισιτήρια σας, δεν θα διακόψουμε, αν δεν έχουμε φτάσει στο πέρας των απολογιών».