Περίπου 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα εκταμιευθούν συνολικά ως τον Οκτώβριο για την Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εφόσον εκπληρωθούν οι όροι της τρόικας, δήλωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιεργκ Άσμουσεν και πρόσθεσε ότι, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των προϋποθέσεων για την εκταμίευση των χρημάτων, ο κ. Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στη «Rheinische Post», αναφέρει τις μειώσεις θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την ψήφιση νέου νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει το φόρο εισοδήματος και την αναμόρφωση του οικονομικού τομέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο κ. Άσμουσεν δηλώνει ότι «οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για «κούρεμα» δεν βοηθούν, καθώς παρεκκλίνουν από το ζητούμενο, το οποίο είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Αναγνωρίζει, πάντως, ότι σε γενικές γραμμές οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε καλό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης και σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις, τόσο στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο της διάλυσης της Ευρωζώνης. «Βρισκόμαστε στο μέσο μιας δεκαετίας προσαρμογής και θα ήταν άστοχο να εφησυχάσουμε» προειδοποιεί ο Γερμανός τραπεζίτης.

Facebook Comments