Β.Καπερνάρος: ’Γιατί αποκαλώ και θα συνεχίσω να αποκαλώ γελοίο τον Κανονισμό της Βουλής’

Καπερνάρος Βασίλης

Β.Καπερνάρος:

Για πολλοστή φορά αναγκάζομαι να δώσω στην δημοσιότητα έναν μακροσκελή κατάλογο 36 αναπάντητων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, τις οποίες έχω απευθύνει στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου, οι Υπουργοί του κ. Σαμαρά δεν αλλάζουν στάση και εξακολουθούν να θεωρούν εαυτούς υπεράνω ελέγχου.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει λογαριασμό, όχι σε εμένα προσωπικά αλλά στον ίδιο, παραβιάζοντας έτσι την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα  υποχρέωσή της. Όσο οι υπουργοί αρνούνται ή αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους, καταργώντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τόσο εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κοινοποιούμε τις ανομίες τους.

Δια της επαναλαμβανόμενης και συστηματικής παραβίασης των άρθρων 126 παρ.4 και 125 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, δεν καταργούν μόνο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την νομιμότητα και το Σύνταγμα αλλά πάνω από όλα το ίδιο το πολίτευμα της χώρας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος (προς τιμήν του) απάντησε σε ερώτηση, την οποία είχα απευθύνει στον προκάτοχό του.

Επικαλούμαι την πράξη του για να αποδείξω ότι στόχος μας δεν είναι μια διαρκής και άσκοπη υπονόμευση της Κυβέρνησης, όπως διατρανώνουν κάποιοι, αλλά η ορθή λειτουργία του Κοινοβουλίου και η τήρηση των όσων επιβάλλονται από το Σύνταγμα και του νόμους.

Ο ρόλος των εκπροσώπων του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο υπόκειται σε έναν διαρκή ευτελισμό από μια Κυβέρνηση που απαξιώνει προκλητικά εκλεγμένους Βουλευτές και Πολίτες. Επικαλούμενοι, μάλιστα, διαρκώς έναν υποτιθέμενο φόρτο εργασίας, εκτίθενται ακόμα περισσότερο, κρινόμενοι από τα μηδενικά αποτελέσματα της «σκληρής» και «κοπιαστικής» τους εργασίας. 

Για τον λόγο αυτό, αποκαλώ (και θα συνεχίσω να το κάνω) γελοίο τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος δεν προβλέπει καμία σημαντική και ουσιώδη κύρωση για ανάλογες περιπτώσεις.