O Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα έκανε έκκληση στη Γερουσία να στηρίξει τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στη σημερινή ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που έχουν καταθέσει σε βάρος του το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το κόμμα Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία, η οποία απειλεί με πολιτική κρίση τον εύθραυστο συνασπισμό του.

“Αυτό που σας ζητώ είναι μία νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι», δήλωσε ο Λέτα στη Γερουσία.

Η ψήφος δυσπιστίας σε βάρος του Αλφάνο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέτα και γραμματέας του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επαναπατρισμού της συζύγου και της κόρης ενός επιχειρηματία και αντιφρονούντα από το Καζακστάν, του Μουχτάρ Αμπλιαζόφ, στα τέλη Μαΐου που δημιούργησε ζήτημα στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας.

Ο Λέτα υποστηρίζει ότι έκθεση της αστυνομίας αποδεικνύει πως ο Αλφάνο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, η οποία -όπως είπε– έχει εκθέσει την κυβέρνηση και την Ιταλία.

Facebook Comments