Η αντίσταση των 850 μονάδων αποδεικνύεται… βουνό, καθώς εκεί εκδηλώνονται οι πρώτες σοβαρές εντολέ πώλησης. Που σημαίνει ότι το σενάριο να ακολουθήσει η αγορά τη γνωστή διαδρομή μέχρι τις 780 μονάδες, έχει σοβαρές πιθανότητες. Κάποιο ενδιαφέρον για την αγορά έχει η συνάντηση του αμερικανού υπουργού κ. Τζακ Λιού με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών την Κυριακή, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η συνάντηση Σόιμπλε με την ελληνική κυβέρνηση άφησε σχετικά αισιόδοξη… γεύση, αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συζητάει το ο,τιδήποτε για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού προγράμματος το 2014. Δηλαδή, μετά τις Γερμανικές εκλογές. Με τις συναλλαγές στα 39 εκατ. ευρώ, η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό μοτίβο, με τους πωλητές να επικρατούν, κάτι που συμβαίνει άλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με τη διαφορά ότι οι ξένες αγορές έχουν τους λόγους τους, δηλαδή τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σε ΗΠΑ και Γηραιά Ήπειρο. Κατά τα άλλα, οι απώλειες σε Βιοχάλκο (άνω του 4,5%), Coca Cola (2,78%), ΔΕΗ (1,37%) και ΟΤΕ (1%), χαλούν το καλό κλίμα που πήγε να δημιουργηθεί κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ισχυρή είναι η άνοδος για την Jumbo, με το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένα funds για το χαρτί, μετά μάλιστα την ανακοίνωση της θεαματικής αύξησης του τζίρου πάνω από 500 εκατ. ευρώ το διάστημα 2012 – 2013.

Αμετάβλητη στα 2,67 ευρώ η Εθνική και απώλειες για Πειραιώς, άνω του 3%, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα από ώρα σε ώρα ανακοινώνει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Απώλειες, αλλά ελεγχόμενες, μόλις 0,8% για την Alpha, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την πώληση θυγατρικής της στην Ουκρανία.

 

ΧΣ

Facebook Comments