Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις ζητεί η ΔΗΜΑΡ

MarketNews

Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις ζητεί η ΔΗΜΑΡ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ στη διαφωνία της για τον τρόπο που συνδέει η κυβέρνηση την κινητικότητα στο Δημόσιο με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Η κινητικότητα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από τις απολύσεις και να αφορά αποκλειστικά στην ορθολογική κατανομή του προσωπικού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος και τονίζεται ότι «ο ξαφνικός θάνατος υπηρεσιών, όπως η κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν συνιστούν ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα».

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει πορεία, να επαναδιαπραγματευθεί τον αναγκαίο χρόνο, τη νομιμότητα, τον ορθολογισμό και την ουσία της μεταρρύθμισης» και «να στρέψει την προσοχή στον έλεγχο της απόδοσης έργου, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την πάταξη της διαφθοράς».

«Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει για να αυξηθεί η ωφέλεια προς τους πολίτες και όχι για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες της τρόικας» καταλήγει η ανακοίνωση.