ΣΥΡΙΖΑ: «Θα επαναπροσληφθούν» οι 2.000 εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

MarketNews

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα επαναπροσληφθούν» οι 2.000 εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση για τη διαθεσιμότητα, από σήμερα, 2.000 εκπαιδευτικών τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Επίσης, σημειώνεται ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς» και γι αυτό το λόγο «θα επαναπροσληφθούν».

«Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα» τονίζεται στην ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα».

Κριτική ασκείται ειδικότερα στον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, καθώς, όπως σημειώνεται, «με τις ενέργειές του καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη Βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία».