Στροφή γίνεται στις μετοχές που έχουν από πίσω τους νέα. Η Forthnet μετά το ράλι, σήμερα καταγράφει απώλειες πάνω από 3%, μετά την ανακοίνωση εισόδου του Fine Group στη μετοχική της σύνθεση και σε ποσοστό 25%. Κέρδη άνω του 2% για την Τέρνα Ενεργειακή και αμετάβλητη στα 2,16  ευρώ παραμένει η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. 

Η δήλωση Βαρβιτσιώτη ότι ο ΟΛΠ οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, δίνει ώθηση στη μετοχή που ενισχύεται σχεδόν κατά 2%, στα 16,30 ευρώ. Κέρδη 1,38% για τη ΔΕΗ, στα 6,63 ευρώ και κοντά στο 1% ενισχύονται ΜΕΤΚΑ και Βιοχάλκο. Alpha και Εθνική παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,8%, στα 0,9230 ευρώ, αλλά και η Eurobank, σχεδόν κατά 3%.  Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 17,6 εκατ. ευρώ.

Μονότονη διαδρομή ακολουθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στην καρδιά του καλοκαιριού. Η απουσία ειδήσεων και καταλυτών έχει σαν αποτέλεσμα την ανακύκλωση των τοποθετήσεων από τις τράπεζες σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και τανάπαλιν. Και όταν επιτυγχάνεται ένα ικανό ποσοστό κερδών, ξεκινάει η διαδικασία αποκομιδής τους.

Για το λόγο αυτό, οι αναλυτές θεωρούν ως σημαντική την αντίσταση των 860 μονάδων και διατήρηση της αγοράς, κάτι που αν βοηθήσουν τα νέα, κυρίως από τις ιδιωτικοποιήσεις ενόψει της υπογραφής πώλησης του ΟΠΑΠ στην Emma Delta στο τέλος Ιουλίου, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα.Στροφή γίνεται στις μετοχές που έχουν από πίσω τους νέα. Η Forthnet μετά το ράλι, σήμερα καταγράφει απώλειες πάνω από 3%, μετά την ανακοίνωση εισόδου του Fine Group στη μετοχική της σύνθεση και σε ποσοστό 25%. Κέρδη άνω του 2% για την Τέρνα Ενεργειακή και αμετάβλητη στα 2,16  ευρώ παραμένει η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.  Η δήλωση Βαρβιτσιώτη ότι ο ΟΛΠ οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, δίνει ώθηση στη μετοχή που ενισχύεται σχεδόν κατά 2%, στα 16,30 ευρώ. Κέρδη 1,38% για τη ΔΕΗ, στα 6,63 ευρώ και κοντά στο 1% ενισχύονται ΜΕΤΚΑ και Βιοχάλκο. Alpha και Εθνική παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,8%, στα 0,9230 ευρώ, αλλά και η Eurobank, σχεδόν κατά 3%.  Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 17,6 εκατ. ευρώ.

Μονότονη διαδρομή ακολουθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στην καρδιά του καλοκαιριού. Η απουσία ειδήσεων και καταλυτών έχει σαν αποτέλεσμα την ανακύκλωση των τοποθετήσεων από τις τράπεζες σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και τανάπαλιν. Και όταν επιτυγχάνεται ένα ικανό ποσοστό κερδών, ξεκινάει η διαδικασία αποκομιδής τους. Για το λόγο αυτό, οι αναλυτές θεωρούν ως σημαντική την αντίσταση των 860 μονάδων και διατήρηση της αγοράς, κάτι που αν βοηθήσουν τα νέα, κυρίως από τις ιδιωτικοποιήσεις ενόψει της υπογραφής πώλησης του ΟΠΑΠ στην Emma Delta στο τέλος Ιουλίου, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Την ίδια ώρα, όλο και πληθαίνουν οι φήμες περί αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody’s, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Οκτώβριο. Η δόση των 4 δις. ευρώ, όπως όλα δείχνουν, εκταμιεύεται την Παρασκευή και γενικότερα υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα σταθεροποιείται. Είναι πολύ σημαντική δε, η πρόβλεψη ότι από το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης με την ανεργία όμως, να παραμένει κολλημένη πάνω από 27%.
 

Την ίδια ώρα, όλο και πληθαίνουν οι φήμες περί αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody’s, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Οκτώβριο. Η δόση των 4 δις. ευρώ, όπως όλα δείχνουν, εκταμιεύεται την Παρασκευή και γενικότερα υπάρχουν ενδείξεις ότι το κλίμα σταθεροποιείται. Είναι πολύ σημαντική δε, η πρόβλεψη ότι από το 2014 η Ελλάδα αναμένεται να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης με την ανεργία όμως, να παραμένει κολλημένη πάνω από 27%.

 

ΧΣ

Facebook Comments