Βελτίωση στην απόδοση του ΑΕΠ β’ τριμήνου αναμένουν κορυφαίοι αξιωματούχοι δύο εκ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Moscovici, δήλωσε σήμερα ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι πιθανό να έχει κλείσει με ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας, ενώ η Τράπεζα της Ισπανίας προέβλεψε συρρίκνωση του ισπανικού ΑΕΠ στο 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, τη στιγμή που το πρώτο τρίμηνο το γαλλικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% και το ισπανικό κατά 0,5%.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε στο -0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, προέβλεψε ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη έως το τέλος του έτους. Ισπανία και Γαλλία αποτελούν το 30% της οικονομίας της Ευρωζώνης. Η Τράπεζα της Ισπανίας ανέφερε ότι η μείωση της ύφεσης οφείλεται στις ισχυρές εξαγωγές

Παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, το ευρώ διαπραγματεύεται πτωτικά έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα κάλυψε τις προηγούμενες απώλειες ενώ εξελίσσεται η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών. Η ισοτιμία EURUSD διαπραγματεύεται γύρω από το 1,3170 με πιθανή αντίσταση κοντά στο 1,3180 και στήριξη στο επίπεδο του 1,3000.

Στη συνέχεια αναμένουμε την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη με εκτίμηση για -18,3 μονάδες. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις και διαμορφώθηκε στο 95,0.

Facebook Comments