Η συγκυβέρνηση του δεκαπενταμελούς πλέον δείχνει να απαλλάσσεται από τις αυταπάτες της, αναφορικά με δυο ουσιώδη ζητήματα: πρώτον ότι ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας και δεύτερον ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση, οδηγώντας τη στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Η ελληνική κυβέρνηση αποτελεί τον παγκοσμίως αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή στο διαγωνισμό του Mannequin Challenge καθώς στέκει νεκρά παγωμένη απέναντι όχι μόνο στις αντιδράσεις και τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές αλλά και στις αρνητικές συνέπειες των δικών της επιλογών σε σειρά θεμάτων όπως οι τηλεοπτικές άδειες, η παιδεία, η σχέση με την εκκλησία και πολλά άλλα.

Χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά και με ανύπαρκτη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των πιστωτών και θεσμών, το δεκαπενταμελές περιορίζει τη δράση του στην αποκατάσταση της κομματικής του πελατείας, στα πλαίσια του εφικτού και σταδιακά απομονώνεται σε μια εικονική πραγματικότητα.

Σε μια πραγματικότητα όπου το έργο της άξιας και ικανότατης συγκυβέρνηση προσδίδει την απαραίτητη σταθερότητα και αξιοπιστία που χρειάζεται η χώρα μας, όπου η Ελλάδα βγαίνει σταδιακά από την κρίση και φυσικά αποτελεί ένα ισχυρό και κυρίαρχο κράτος που αποτελεί εγγυήτρια δύναμη για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.

Στην πραγματικότητα αυτή, όπου τα συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας αλλά και του διεθνούς κεφαλαίου καταπολεμώνται λυσσαλέα, η ανεργία και η φοροδιαφυγή συστέλλονται στο μέγιστο βαθμό, οι αδύναμοι και τα συμφέροντα τους υπερασπίζονται μεγαλόκαρδα και τέλος όπου η καινοτομία και η υγιής επιχειρηματικότητα βρίσκει τη διέξοδο που της αξίζει, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο δε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς αυτοπροτυποποιείται χωρίς ιδιαίτερο κόπο ως μια μετριότητα πρώτου βεληνεκούς, επαληθεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσήλωση του αλλά και της ιδεολογίας που πρεσβεύει, στην άρνηση ή μάλλον καλύτερα στην διαπόμπευση της αριστείας.

Επανερχόμενοι στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα του σήμερα, εύκολα διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει απολύτως κανένα καλό νέο για τη χώρα μας.

Facebook Comments