Οι ευρυαγγείες  και οι κιρσοί είναι από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Εμείς συναντήσαμε τον Πλαστικό Χειρουργό Σωτήρη Πήττα, και μας ενημέρωσε για τα μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα χωρίς νυστέρι και χωρίς αναισθησία.

Τι είναι

Πρόκειται για διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία του δέρματος. Οι ευρυαγγείες είναι μικροσκοπικές φλέβες, οι οποίες είναι επιφανειακές και βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα, ενώ οι κιρσοί ως φλεβική πάθηση προσβάλλουν τα κάτω άκρα προκαλώντας οιδήματα, έντονο κνησμό και κόπωση ακόμα και κατά την ολιγόλεπτη ορθοστασία.

Πως και πότε εμφανίζονται

Συχνά η εμφάνιση τους ξεκινάει σε μικρό βαθμό από νεαρή ηλικία και γίνεται πιο έντονη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνήθως έχει αργή αλλά βαθμιαία επιδείνωση.

Η κληρονιμικότητα και η ορθοστασία παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκταση και την εμφάνιση των ευρυαγγειών.  Παρατηρούνται στα πόδια και στο πρόσωπο των γυναικών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δημιουργούν αίσθημα βάρους, εύκολη κόπωση, καυσώδες άλγος και νυχτερινές κράμπες.

Πως αντιμετωπίζονται

Η μέθοδος αντιμετώπισης είναι η σκληροθεραπεία. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία γίνεται έκχυση φαρμακευτικής ουσίας στις δυσλειτουργικές φλέβες. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, παρέχει τα πιο εγγυημένα αποτελέσματα και απαιτεί μικρό αριθμό συνεδριών, διάρκειας 15 λεπτών.  Για την εφαρμογή της θεραπείας δεν υπάρχει καμία αντένδειξη, παρά μόνο η εγκυμοσύνη.

Τα Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εντυπωσιακά από τις πρώτες συνεδρίες, μόνιμα και οι φλέβες που εξαφανίστηκαν δεν εμφανίζονται ποτέ ξανά. Εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.


 

Ευχαριστούμε πολύ τον Πλαστικό Χειρουργό Σωτήρη Πήττα.

Πατησίων 75 & Γκυϊλφόρδου 1

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8818515 / www.cosmeticmedicine.gr

Facebook Comments