Ένας από τους κύριους λόγους ανάπτυξης της ανθρωπότητας και των κρατών είναι η απουσία των πολέμων μεγάλων διαστάσεων και η ύπαρξη του αισθήματος ασφάλειας. Όταν τα κράτη δεν απειλούν το ένα το άλλο και δεν εξαπλώνεται το μαύρο πέπλο της τρομοκρατίας από πάνω τους, τότε οι πόροι που θα χρησιμοποιούνταν για έναν δαπανηρό πόλεμο και για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών χτυπημάτων διοχετεύονται στον τομέα της έρευνας της παιδείας και της υγείας, με σκοπό καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας. Μετά το θάνατο του  Οσάμα Μπιν Λάντεν  αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-κάιντα αρκετοί άνθρωποι πίστεψαν ότι απαλλάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την μάστιγα της τρομοκρατίας.

Δυστυχώς, η τρομοκρατία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθεί,παρόλο που ο μεγαλύτερος τρομοκράτης βρίσκεται νεκρός, η καλλιέργεια του φόβου δεν σταμάτησε ποτέ. Στην θέση του Μπιν Λάντεν βρίσκεται πλέον άλλο μέλος της Αλ-κάιντα εξίσου επικίνδυνο με τον προκάτοχό του και με την αποκοπή του ISIS, από την τρομοκρατική οργάνωση το 2014 το μαύρο πέπλο έγινε ακόμα μεγαλύτερο και επικίνδυνο. Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, που έχει ενεργό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο με την Συρία και διεκδικεί εδάφη της, έχει πετύχει να σπείρει τον φόβο στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αρχή των τρομοκρατικών επιθέσεων εκτός της  Μέσης ανατολής  ήταν το Παρίσι και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo,αυτή η επίθεση ήταν κατά  του ελεύθερου τύπου και  μπορεί να θεωρηθεί ως απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν στην Δανία στην Τουρκία σε άλλες χώρες της Μέσης ανατολής και επέστρεψαν ξανά στην Γαλλία όπου αυτή την φορά οι Γάλλοι θρήνησαν για πολλούς συμπολίτες τους και το Μαύρο Πέπλο της τρομοκρατίας σκέπασε για τα καλά,όχι μόνο την Γαλλία αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι Βρυξέλες, το κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν φρουρούμενο από τον Βελγικό στρατό και την αστυνομία,με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι δύσκολες και ο φόβος να κυριαρχεί ενάντια της ελευθερίας.

Πρόσφατα η τρομοκρατία επέστρεψε αυτή την φορά στο Βερολίνο τις ημέρες των Χριστουγέννων,όπου ένας ακραίος ισλαμιστής φρόντισε να σπείρει τον τρόπο στους Γερμανούς λίγο πριν τον εορτασμό της γέννησης του Θεανθρώπου. Για ακόμη μια φορά το χαρμόσυνο πνεύμα των εορτών και η ειρήνη έδωσαν την θέση τους στο φόβο. Η βία όμως των τρομοκρατών δεν σταμάτησε μόνο με το χτύπημα στο Βερολίνο αλλά συνεχίστηκε το βράδυ της πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης , με αυτό τους το χτύπημα μας έκαναν περισσότερο κατανοητό ότι δεν διστάζουν να εκτελέσουν ακόμα και ομόθρησκους τους προκειμένου να κυριαρχήσει ο φόβος για αυτούς.

Κλείνοντας, λοιπόν αξίζει να τονιστεί πως η τρομοκρατία δεν μπορεί να παταχθεί παρά μόνο να περιοριστεί σε ένα μεγάλο βαθμό. Το μαύρο της πέπλο θα σκεπάζει την ανθρωπότητα για πάντα η μόνη λύση είναι η λήψη δραστικών μέτρων μέσα από την συνεργασία όλων των κρατών.

Facebook Comments