Η αμερικανική εταιρεία Apple ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 22% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, αλλά αύξησε τις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της iPhone, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal.

Τα συνολικά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 6,9 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 35,3 δισ. δολάρια.

Η Apple πούλησε 31,2 εκατομμύρια συσκευές iPhone στο δεύτερο τρίμηνο έναντι 26 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η μέση τιμή, όμως, των τηλεφώνων ήταν 581 δολάρια, χαμηλότερη κατά 32 δολάρια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν τα παλαιότερα μοντέλα της. Κάποιοι καταναλωτές, ανέφερε η εταιρεία, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες αγορές, αγοράζουν τα λιγότερο ακριβά μοντέλα της iPhone 4 – που άρχισαν να διατίθενται στην αγορά το 2010 – παρά τα τελευταία μοντέλα iPhone 5.

Οι πωλήσεις των iPad μειώθηκαν 14% και των Mac κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, συμβάλλοντας στη μείωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο των κερδών και εσόδων της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple κ. Τιμ Κουκ δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ακόμη και στα ακριβότερα κινητά. Η αμερικανική επιχείρηση απειλείται από την επικεφαλής της αγοράς κορεατική εταιρεία Samsung Electronics και άλλους κατασκευαστές smartphone που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη που είχε ποτέ.

Facebook Comments