Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την άνοδο της Αριστεράς στην εξουσία. Από την ημέρα που ο ελληνικός λαός μπροστά στην δίψα του για τιμωρία του πολιτικού συστήματος επέλεξε να αυτοκτονήσει παρά να ψηφίσει με φρόνηση και λογική. Ήταν τότε που το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλοκής, διεθνών τοκογλύφων, δοσιλόγων, γερμανικών αποζημιώσεων, κατοχικών δανείων, αυτοκτονιών κοκ, ένας αχταρμάς λαϊκισμού, συνωμοσιολογίας και υποσχέσεων, “φούσκωσε” τα μυαλά του κόσμου και έστειλε τη χώρα στο χάος, την ώρα η οικονομία είχε σταθεροποιηθεί και βλέπαμε για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια το φως στην άκρη του τούνελ.

Ακολούθησαν 24 μήνες, πυκνοί σε γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου αλλά και τις μνήμες μας. Μετά τις πανηγυρικές και μεγαλόστομες διακηρύξεις των πρώτων ημερών ακολούθησε η περιπέτεια της ατέρμονης ηρωικής διαπραγμάτευσης του κ.Βαρουφάκη η οποία οδήγησε στο απόλυτο ναυάγιο, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και τα capital controls και σε ένα τρίτο μνημόνιο με νέες θυσίες από τους πολίτες. Ποιός ξεχνά το δημοψήφισμα του “ηρωικού” ΟΧΙ στο οποίο κατέφυγε ο πρωθυπουργός προκειμένου να φορτώσει την αποτυχία του στους Έλληνες; Ένα δημοψήφισμα παρωδία που μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ σε ΝΑΙ εν μία νυκτί προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο. Χωρίς κανένα σχέδιο και κανένα πρόγραμμα, άνθρωποι που το μόνο που είχαν μάθει στη ζωή τους ήταν να κάνουν διαδηλώσεις, απεργίες και φασαρία και να αναπαράγουν συνθήματα και κομματικά τσιτάτα, ανέλαβαν απ το πουθενά την διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτοί που επί 40 και πλέον έτη κατηγορούσαν μονίμως τους άλλους για τα πάντα και έκαναν κριτική σε όλα, κλήθηκαν την 26η Ιανουαρίου του 2015 να κυβερνήσουν οι ίδιοι, να διαχειριστούν την κατάσταση, να λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Εκ των υστέρων ομολόγησαν και οι ίδιοι πως δεν είχαν κανένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλά ο καθένας ασκούσε την προσωπική του πολιτική με αποτέλεσμα μετά το ναυάγιο της “ηρωικής διαπραγμάτευσης” ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει στα δύο: Από την μία οι “γνήσιοι” της Αριστεράς που προτιμούσαν την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και απ την άλλη οι καριερίστες προερχόμενοι απ το ΠΑΣΟΚ που θα υπέγραφαν τα πάντα αρκεί να έχουν μια καρέκλα. Με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν ο πανούργος Αλέξης Τσίπρας έκανε το εσωκομματικό του ξεκαθάρισμα καταφέρνοντας να θέσει εκτός βουλής τους σκληροπυρηνικούς του συντρόφους για να συνεχίσει να κυβερνά αμέριμνος με τους εναπομείναντες χειροκροτητές του.

Θα πει κανείς, αυτά μας είναι γνωστά. Το ερώτημα είναι τί κέρδισε ο τόπος από αυτή την περιπέτεια; Σε τί ωφελήθηκαν οι πολίτες από την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από το αριστεροδεξιό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ακόμα κι αν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν καμία απ την μεγαλόστομες προεκλογικές τους υποσχέσεις, σε ποιό πρόβλημα έδωσαν λύση; Ποιός τομέας βελτιώθηκε; Πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε αλλά όλοι οι τομείς επιδεινώθηκαν δραματικά. Η οικονομία βουλιάζει από την απραξία και την αβεβαιότητα. Ο ιδιωτικός τομέας και η αγροτική παραγωγή ψυχοραγούν απ την υπερφορολόγηση. Η αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος επανήλθαν. Η αγορά είναι πιο νεκρή από ποτέ. Η πραγματική ανεργία αυξάνεται. Η Υγεία έχει παραλύσει από την υποχρηματοδότηση. Η Παιδεία υποβαθμίζεται από τις ιδεοληψίες. Η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε όριο με την αστυνομία να μην έχει ούτε καύσιμα για τα αυτοκίνητα ενώ οι εμμονές των “ανοιχτών συνόρων” έχουν γεμίσει τη χώρα με χιλιάδες λαθρομετανάστες που βαφτίστηκαν όλοι “πρόσφυγες” και σήμερα καλούμαστε να συμβιώσουμε μαζί τους. Η διαφθορά γιγαντώθηκε ενώ η διαπλοκή την οποία θα πολεμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πλέον επίσημη πολιτική με μεθοδεύσεις τύπου ΔΟΛ μετά την αποτυχία του Νόμου Παππά να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
      
Δύο χρόνια μετά την 25η Ιανουαρίου του 2015 η ζωή όλων μας έχει γίνει δυσκολότερη γιατί κάποιοι άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς αποφάσισαν να εξαπατήσουν τους πολίτες και να παίξουν μια ολόκληρη χώρα στα ζάρια. Δύο χρόνια τώρα συνεχίζουν αδίστακτα να εμπαίζουν νηχθημερόν έναν ολόκληρο λαό λέγοντας ψέματα που δεν θα τολμούσε να ξεστομίσει ποτέ άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του. Ακόμα και τώρα λένε πως δεν θα δεχθούν ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ καθημερινά αποδέχονται κι ένα πακέτο μέτρων. Παραβιάζουν συστηματικά στο Σύνταγμα προσπαθώντας να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη, να ελέγξουν τα ΜΜΕ, να ποδηγετήσουν τα πάντα. Μεγαλύτερη δύναμη απ το να κερδίσεις χρειάζεται για να παραδεχτείς ότι έχασες. Κι αυτοί δείχνουν τόσο εξουσιομανείς και ικανοί για τα πάντα που πολύ φοβάμαι ότι θα παραδώσουν την εξουσία μόνο όταν θα έχει προκληθεί ανήκεστη εθνική καταστροφή. 

Facebook Comments