Ο γενικός δείκτης κινείται στις 842 μονάδες και με πενιχρά κέρδη, με την Coca Cola να ενισχύεται πάνω από 2% και όγκο μόλις 14 χιλιάδων τεμαχίων. Κέρδη 1,7% για τον ΟΛΠ με 2.000 τεμάχια, Στα 6,70 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ, με 33 χιλιάδες τεμάχια, στα 16,86 ευρώ τα Folli Follie με 20 χιλιάδες τεμάχια.

Επίσης, η ΜΕΤΚΑ υποχωρεί λίγο πάνω από 3% με 9 χιλιάδες τεμάχια, η ΕΤΕ κατά 0,78% με 335 χιλιάδες μετοχές, η Alpha 0,69%, στα 43 λεπτά με 3,3 εκτ. Τεμάχια, στον ΟΠΑΠ που καταγράφει οριακές απώλειες έχουν διακινηθεί μέχρι στιγμής 86 χιλιάδες τεμάχια. Σχεδόν μιάμιση ώρα πριν από το κλείσιμο και οι συναλλαγές δεν έχουν πλησιάσει καν τα 10 εκατ. ευρώ.

Η απαξίωση στο Χ.Α. βρίσκεται πλέον σε όλο της το μεγαλείο, με τους Έλληνες επενδυτές και κυρίως τους ξένους να απέχουν, να μη ρισκάρουν και το σημαντικότερο να μην τοποθετούνται, ειδικά σε μία συγκυρία που οι αποτιμήσεις θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικές.

Το νέο βέτο της Γερμανίας για την χορήγηση της δόσης των 2 δις. ευρώ, που μετατίθεται για μία εβδομάδα αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και οι ανησυχίες ως προς τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομία κορυφώνονται από πλευράς ξένων επενδυτών.

Οι οποίοι απλώς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην αγορά από το μόνιτορ του υπολογιστή τους στα γραφεία τους, παρατηρούν Έλληνες χρηματιστές. Κι αυτοί με τη σειρά τους βιώνουν το δικό τους γράμμα, αφού ο τζίρος έχει μειωθεί σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, με τα λειτουργικά κόστη να τρέχουν.

ΧΣ

Facebook Comments