Δράση: Δεν φτάνουν οι αβάσταχτοι φόροι, πρέπει οι φορολογούμενοι να βασανίζονται κιόλας;

MarketNews

Δράση: Δεν φτάνουν οι αβάσταχτοι φόροι, πρέπει οι φορολογούμενοι να βασανίζονται κιόλας;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

"Η απίστευτη ταλαιπωρία εκατομμυρίων φορολογουμένων και η παγίδευσή τους στη θηριώδη ηλεκτρονική γραφειοκρατία του αποτυχημένου taxisnet αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέτυχε μία ακόμα παγκόσμια πρωτιά: Κατάφερε να κάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δυσκολότερη από την παλαιάς κοπής γραφειοκρατία.

Το σύστημα που έπρεπε να έχει ανοίξει για την υποβολή δηλώσεων από τον Φεβρουάριο, άνοιξε τέλος Ιουνίου, γιατί δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές εγκύκλιοι, ενώ το αλαλούμ με τους τόκους συνεχίστηκε μέσα στον Ιούλιο, στα όρια της εκπνοής της προθεσμίας. Οι φορολογούμενοι δεν φέρουν συνεπώς αντικειμενική ευθύνη για την ταλαιπωρία τους και την απώλεια εκατομμυρίων χαμένων ωρών παραγωγικότητας.

Παράλληλα, ενώ η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει, υποτίθεται, στόχο να διευκολύνει την ζωή των πολιτών, τελικά η ηλεκτρονική γραφειοκρατία οδήγησε στην αδυναμία συμπλήρωσης και στην αναγκαστική χρησιμοποίηση για την κατάθεση των δηλώσεων ειδικών φοροτεχνικών και λογιστών.

Δεν φτάνουν οι αβάσταχτοι φόροι, πρέπει οι φορολογούμενοι να βασανίζονται κιόλας;"