Με τις αναδυόμενες αγορές να βρίσκονται υπό συνεχή πίεση, με τις εκροές κεφαλαίων να συνεχίζονται και με τα νομίσματα των χωρών αυτών να παραμένουν υπό πίεση έναντι του δολαρίου, η Κίνα αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη κάποιων μέτρων ρευστότητας προκειμένου να αμβλύνει τις ανησυχίες των επενδυτών. Στα μέτρα αυτά, δεν περιλαμβάνεται η μείωση των υποχρεωτικών τραπεζικών διαθεσίμων, η οποία όμως αναμένεται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τη Fed να έχει τονίσει ότι η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής θα είναι το επόμενο βήμα, οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια σχετικά με τη στήριξη των δικών τους οικονομιών. Άλλωστε, χθες υπήρξε μια φήμη που έλεγε ότι στη συνεδρίαση του Αυγούστου, η ΕΚΤ θα πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στη νομισματική χαλάρωση. Οι φήμες αυτές, πίεσαν το ευρώ.

Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η RBNZ αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του NZD, στο 2,50%. Η ισοτιμία αντέδρασε ανοδικά με αποτέλεσμα να «φλερτάρει» και πάλι με τα 0,8000.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος IFO για τη Γερμανία, το ΑΕΠ της Βρετανίας, τα επιδόματα ανεργίας και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για την Αμερική είναι οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.
 

Facebook Comments