Όλο το παρασκήνιο στη Forthnet

MarketNews

Όλο το παρασκήνιο στη Forthnet, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Κέρδη πάνω από 18% καταγράφει η μετοχή της Forthnet και πλέον κινείται σε επίπεδα που ξεπερνούν το 1 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο η αγορά υποδέχεται τις μετοχικές ανακατατάξεις στην εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται η μεγάλη επιστροφή του κ. Σ. Κομινάκη, ο οποίος βρίσκεται πίσω, είτε μετοχικά, είτε συμβουλευτικά από το κυπριακών συμφερόντων fund Fine Life.

Το  Fine Life Group ελέγχεται από τον Κύπριο δικηγόρο κ. Φώτο Πιττατζή και στην ουσία πρόκειται για τον νέο μέτοχο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, ο οποίος δεν απέκτησε μόνο το ποσοστό (25,73%) που κατείχε το ολλανδικό fund Delta Lloyd στην εισηγμένη, έναντι 3,6 εκατ. ευρώ, αλλά και ένα πρόσθετο ποσοστό μέσω της αγοράς, ανεβάζοντας τη συνολική συμμετοχή του στη Forthnet στο 27,04%.

Το Fine Life Group, που εκτιμάται ότι θα παίξει κομβικό ρόλο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Forthnet, οι οποίες διενεργούνται τόσο με τη Wind Ελλάς όσο και με το δίπολο Ηellas Οnline-Vodafone, παρέχει νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με γραφεία εκτός από την Κύπρο, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία και Ελλάδα. Ο σκληρός πυρήνας της εταιρείας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, ιδρύθηκε προ 40 ετών, ενώ σήμερα η νομική επιχείρηση διαθέτει 10 τμήματα. Η αποκάλυψη της ταυτότητας του αγοραστή πυροδότησε νέα σενάρια, προσθέτοντας καινούργιες πτυχές στο γαϊτανάκι φημολογίας που έχει στηθεί γύρω από τη Forthnet.

Παράγοντες της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα ανέφεραν χθες ότι η Fine Life Group δεν αποκλείεται να ενήργησε για λογαριασμό φυσικών προσώπων, πέραν του κ. Πιττατζή, φωτογραφίζοντας, μεταξύ άλλων, και επιχειρηματίες με οικονομική επιφάνεια που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα. Οι εν λόγω καθόλα αξιόπιστες πηγές επιμένουν πως από όλη την υπόθεση δεν πρέπει να αποκλείεται το όνομα του κ. Σωκράτη Κομινάκη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Wind (και παλαιότερα υψηλόβαθμου στελέχους της Vodafone Ελλάδας).

Την εν λόγω άποψη στηρίζουν περαιτέρω οι πληροφορίες ότι η εταιρεία του κ. Κομινάκη, Milos, φαίνεται να ενήργησε ως σύμβουλος της κυπριακής νομικής επιχείρησης, με τις ίδιες πηγές να επιμένουν ότι ο ρόλος του κ. Κομινάκη και της Milos Advisors δεν εξαντλείται μόνο στο συμβουλευτικό επίπεδο. Οι χθεσινές εξελίξεις πρόσθεσαν στις ήδη ενδιαφερόμενες για τη Forthnet, Wind και Ηol, και άλλον έναν ισχυρότατο διεθνή παίκτη, ο οποίος φέρεται να τρέφει ενδιαφέρον για την ελληνική εταιρεία. Το εν λόγω fund, το ενδιαφέρον του οποίου δεν κατέστη εφικτό να επιβεβαιωθεί, έχει αποκτήσει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, δίνοντας σοβαρότατα δείγματα επενδυτικής γραφής.

Η Επίσημη Ανακοίνωση:

Wind: «Δικαίωμα αγοράς» για το 27% της Forthnet

Την απόκτηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04%, από τη Wind, ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από την εταιρεία Largo Limited - μητρική της Wind Ελλάς - ότι η Wind απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (call option) 3.503.073 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,04% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, η απόκτηση αυτού του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (call option) συμφωνήθηκε μεταξύ της Wind και της Zesmero Limites, η οποία και κατέχει τις σχετικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, δυνάμει συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των ανωτέρω εταιρειών την 18/07/2013.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στη Forthnet μπορεί να ασκηθεί μετά από την παρέλευση 12 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας από τα μέρη, ήτοι από την 18η.07.2014 και εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων από την ημερομηνία αυτή.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε α) ότι η Largo Ltd κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας Largo Intermediary Holdings Ltd, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 100% της εταιρείας Crystal Almond Sarl και η οποία κατέχει το 100% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Wind και β) ότι οι μετοχές της Largo Ltd είναι ευρείας διασποράς και η εταιρεία δεν ελέγχεται από νομικό ή φυσικό πρόσωπο. Η γνωστοποίηση πραγματοποιήθηκε λόγω του ότι, σύμφωνα με την ανωτέρω γνωστοποιηθείσα συμφωνία, το ποσοστό μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου για τα οποία συμφωνήθηκε η απόκτηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς υπερβαίνει το όριο του 25% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Forthnet.

ΧΣ