Συνάντηση Αρβανιτόπουλου- Γεωργιάδη για την απορρόφηση εκπαιδευτικών στην Υγεία

MarketNews

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου- Γεωργιάδη για την απορρόφηση εκπαιδευτικών στην Υγεία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το θέμα της απορρόφησης των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη, στο υπουργείο Παιδείας.

Στους σχεδιασμούς των δύο υπουργείων είναι να απορροφηθεί το 55%-60% στον κλάδο της Υγείας των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας.

«Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Εχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας. Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Α.Γεωργιάδης.