Με κέρδη 0,27% έκλεισε ο γενικό δείκτης του Χ.Α. στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κινούμενος σε ένα πολύ στενό εύρος διακύμανσης, μόλις 12 μονάδων. Από τις 831 που ήταν το χαμηλό ημέρας η αγορά τερμάτισε στις 843,5 μονάδες που ήταν και τα… υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα.

Αν κάτι τόνωσε το ηθικό των επενδυτών ήταν η έκθεση της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία καλεί τη Γερμανία να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι της Ελλάδα και μετά από τις εκλογές της 22 Σεπτεμβρίου να εγκρίνει λύση ελάφρυνσης του χρέους, είτε κούρεμα είναι αυτό, είτε κι άλλη μείωση των επιτοκίων, είτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πλευρά της και στον τελευταίο όρο, αυτό της διαθεσιμότητας μόλις… 88 υπαλλήλων που κατέχουν διδακτορικά και masters και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκταμιευτεί η δόση των 4 δις. ευρώ.

Οι συναλλαγές ήταν και πάλι υποτονικές, διαμορφούμενες λίγο πάνω από τα 27 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη Forthnet, αφού οι μετοχικές ανακατατάξεις δεν αφήνουν αδιάφορη την αγορά η οποία επιζητεί ένα story για να δικαιολογήσει το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στα 0,90 ευρώ φαίνεται ότι η Πειραιώς βρίσκεται στα όριά της, με το χαρτί να αντιδρά την Πέμπτη, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 5%, κλείνοντας στα 0,9350 ευρώ.

Σημειωτέον, ότι μετά την ανακοίνωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, η μετοχή υποχωρούσε. Κέρδη κοντά στο 2% για τον Τιτάνα, στα 13,27 ευρώ, αλλά και για την Coca Cola, στα 19,24 ευρώ. Εντολές αγορών για την Ιντραλότ, στην οποία άλλαξαν χέρια σχεδόν 100 χιλιάδες τεμάχια, ΜΕΤΚΑ στα 11 ευρώ, ΕΥΔΑΠ στα 5,67 ευρώ, καθώς παίζει έντονα η ιδιωτικοποίησή της, , Alpha στα 0,434 ευρώ.

Απώλειες για τη ΔΕΗ, αν και κανείς θα περίμενε αντίδραση για τη μετοχή μετά την απόφαση για το σπάσιμό της και εν συνεχεία της πώλησής της. Απώλειες περίπου κατά 2% κατέγραψε η ΕΤΕ, στα 2,55 ευρώ, ΟΠΑΠ 1,40%, καθώς εκκρεμούν οι υπογραφές για την Emma Delta.

ΧΣ

Facebook Comments