Η απόφαση για τυχόν ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν θα ληφθεί πριν τον Απρίλιο του 2014, όπως επεσήμανε την Παρασκευή αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, έως εκείνο το χρονικό σημείο θα γνωρίζουμε ακριβώς εάν η Ελλάδα θα έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, όρος απαραίτητος για την απόφαση των Ευρωπαίων σχετικά με το δημόσιο χρέος της Αθήνας.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε πως το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για την επόμενη χρονιά ανέρχεται στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εξάλλου, διαπιστώνεται ότι το 2013 θα κλείσει οριακά με μικρό πλεόνασμα, ενώ τονίζεται ότι συνολικά το θέμα της βιωσιμότητας για το ελληνικό πρόγραμμα θα εξεταστεί τον Απρίλιο του 2014.

Αναφορά γίνεται στη διασφάλιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος του. Εγκωμιαστικά τέλος είναι τα σχόλια για την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προσπάθεια της για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων οι οποίες όπως επισημαίνεται εφόσον ολοκληρωθούν θα είναι εξόχως επωφελείς για τη χώρα.

Facebook Comments