Την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την υγεία, το οποίο θα χαίρει συναίνεσης ώστε απρόσκοπτα να μπορέσει να υλοποιήσει τις απαραίτητες εκείνες δομικές μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν επιτέλους το δικαίωμα των πολιτών να έχουν απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στις θεραπείες τους όταν τις χρειάζονται, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Αποστολίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση των δοκιμασμένων και αποδοτικών εργαλείων, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τα μητρώα ασθενών, καθώς και  εξαίρεση από την εξωνοσοκομειακή δαπάνη προληπτικών κατηγοριών που προστατεύουν τους ασθενείς,  όπως είναι τα εμβόλια.

Διευκρίνισε, δε, πως η επιμονή σε φοροεισπρακτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική οριζόντιων μέτρων, πλήττει καίρια την καινοτομία και την πρόσβαση βαρέως και χρονίως πασχόντων ασθενών σε απαραίτητες θεραπείες και πως “η αξιολόγηση θεραπειών, η ανακατανομή των πόρων με εκτίμηση κόστους οφέλους, η ενίσχυση της διείσδυσης των γενοσήμων, αλλά και η νομοθέτηση των θεσμικών αλλαγών που διασφαλίζουν συνθήκες διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού είναι ο τρόπος για να το πετύχουμε χωρίς να αγνοούμε τις δημοσιονομικές δυσκολίες”.

Το “παρών” στην εκδήλωση, σημειώνεται, έδωσαν εκπρόσωποι κομμάτων και βουλευτές, όπως ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος τομέα Υγείας, κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος τομέα Υγείας, Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας και η εκπρόσωπος του Ποταμιού, Αθηνά Δρέττα καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με πνευμονική υπέρταση, Ιωάννα Αλυσανδράτου.

Facebook Comments