Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές επέδειξαν νευρικότητα εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) την επόμενη εβδομάδα.

Στο επίκεντρο η Vivendi που επιστρέφει στην Activision Blizzard το 85% που είχε αποκτήσει στην εταιρεία, έναντι του ποσού των 8,2 δισ. δολαρίων. Η γαλλική εταιρεία πωλεί τις μετοχές που κατέχει στην τιμή των 13,60 δολαρίων έκαστη, ποσό 10% χαμηλότερο από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Activision την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα απρόσμενη αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας, Renault στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, καθώς η μείωση του μισθολογικού κόστους αντιστάθμισε την πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Τα κέρδη πριν τους τόκους, τη φορολογία και τα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία αυξήθηκαν κατά 15% στα 583 εκατ. ευρώ, από 508 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των κερδών στα 397 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε -0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 βγήκε ενισχυμένος με +0,33%, ενώ στη Φρανφκούρτη ο DAX 30 υποχώρησε -0,65% με τις μετοχές των ThyssenKrupp και Deutsche Boerse να καταγράφουν απώλειες άνω του 4%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX 35 μετά από την αρχική αρνητική πορεία του κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα και να κλείσει με άνοδο +0,87%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με μικρή πτώση -0,06%. Αντίστοιχα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες -0,21%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 2,2% για τον Ιούνιο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα τον 2012. Σε σχέση με το Μάιο, έγραψαν πτώση 0,8%.

Αρνητικά πρόσημα παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες  με την HSBC στο -0,35%, την Julius Baer Gruppe στο -0,10%, την Deutsche Bank στο -0,29% και την Societe Generale στο 0,00%. Αντίθετα, κέρδη 0,82% παρουσίασε η μετοχή της BNP Paribas.

Εξάλλου, εξαιρετικά ήταν τα νέα για των οίκων ειδών πολυτελείας Louis Vuitton, όπου ανακοίνωσε οργανική αύξηση κερδών κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώσει άνοδο 3,57%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία ανήλθε στις 82 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 79 μονάδες. 
Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στις 79 μονάδες, σύμφωνα με τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία.