Πρόοδο αλλά με αργούς ρυθμούς διαπιστώνει στην έκθεση της για το ελληνικό πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χαρακτηρίζει ως σημαντική πρόοδο την καλή πορεία των δημόσιων οικονομικών αλλά και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επισημαίνει ότι συνεχίζουν να αντιστέκονται εγχώρια κατεστημένα συμφέροντα στις αλλαγές ενώ παράλληλα τονίζει ότι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα συνεχίζεται μεν αλλά με περαιτέρω καθυστερήσεις.

Το δημοσιονομικό κενό του προγράμματος εκτιμάται στα 3,4 δισ ευρώ έως το τέλος του 2015 και συνολικά 4 δισ έως το τέλος του 2016.

Το χρηματοδοτικό κενό φθάνει τα 3,8 δισ και ξεκινά από την άνοιξη του 2014.

Στην έκθεση κατεβαίνει ο πήχης των αποκρατικοποιήσεων για φέτος στα 1,6 από 2,5 δισ που ήταν αρχικά ωστόσο ανεβαίνει στα 3,5 δισ ο στόχος του 2014.

Νωρίτερα:

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα άναψε σήμερα η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Όπως προβλέπει ο νόμος στη Γερμανία, η κυβέρνηση ζήτησε από την επιτροπή αυτή να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης της απόφασης και της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει σχόλια επί της διαδικασίας.

Τα προαπαιτούμενα, έτσι, έχουν εκπληρωθεί και η κυβέρνηση της Άγγελας Μέρκελ μπορεί να δώσει την έγκρισή της για την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ, του πρώτου μέρους από μια δόση ύψους 6,8 δισ. ευρώ του δανείου.

Facebook Comments