Ο γενικός δείκτης δείχνει κολλημένος στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, στις 875 μονάδες και μάλιστα με όγκο άνω των 21 εκατ. ευρώ. Στα καλά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται η έγκριση των δόσεων από την τρόικα, ύψους 5,8 δις. ευρώ. 

Είναι σημαντική η δήλωση Γερμανών αξιωματούχων ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές μπορεί να εξεταστεί η ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει μόνη της να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της.  

Μεγάλη απόδοση έχουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα «Στασινόχαρτα». Τόσο η επίσκεψη Λέτα και η επίσπευση, όπως όλα δείχνουν της κατασκευής του ΤAP, όσο και η φημολογούμενη επανενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας της Σιδενόρ με την Αμερικάνικη Nucor, «δουλειά» η οποία είχε χαλάσει λόγω κρίσης το 2008, αποτελούν τον βασικότερο λόγο για την υπεραπόδοση των μετοχών την Δευτέρα.

Κέρδη κοντά στο 6,5% καταγράφει η μετοχή της Σιδενόρ, 6,38% η Βιοχάλκο, χαρτί που αποτελεί ταυτόχρονα «σηματωρό» για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και 4,21% τα Σωληνουργεία Κορίνθου, στα επίπεδα των 2,23 ευρώ. Τα υψηλότερα έτους για τα ΣΩΛΚ αποτελούν τα επίπεδα των 2,59 ευρώ και 5,70 ευρώ για τη Βιοχάλκο.

Ισχυρά κέρδη επίσης, σχεδόν 13% σημειώνει η μετοχή της Φόρθνετ, η οποία έχει αναλάβει την προβολή των αγώνων ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκα μέχρι το 2017. Από εκεί και πέρα, ισχυρή είναι η άνοδος για τα ΕΛΠΕ, που ευνοείται από την πώληση της ΔΕΣΦΑ στην Socar, κέρδη κοντά στο 3% για τον ΟΠΑΠ, αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση των λαχείων και τελικά θα πέσουν οι υπογραφές μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Emma Delta. Κέρδη 1,76% και για την Ιντραλότ, στο 1,73 ευρώ, μετοχή η οποία έχει φύγει αποφασιστικά από τα χαμηλά έτους του 1,29 ευρώ.

Κίνηση πάνω από τα 6 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία ευνοείται από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ενώ μικρότερα είναι τα κέρδη στις τράπεζες, με την ΕΤΕ, στα 2,59 ευρώ και περί το 1,8% τα κέρδη για Alpha και Πειραιώς αντίστοιχα.

ΧΣ
 

Facebook Comments