Πόλος έλξης ασθενών από το εξωτερικό ευελπιστεί να γίνει η Euromedica, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σπυρίδων Κοτρώτσιος, αναφέροντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με χώρες όπως η Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ και συζητάμε είτε το ενδεχόμενο να φέρνουμε ασθενείς στην Ελλάδα, είτε άλλες συμφωνίες, καθώς οι χώρες αυτές έχουν μεγάλες ανάγκες στον τομέα της υγείας», ανέφερε ο Κοτρώτσιος, συμπληρώνοντας πως «τόσο η Ελλάδα, όσο και η Euromedica έχουν σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον τομέα του ιατρικού τουρισμού».

Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Β. Τσιτσιμπάκης δεν παρέλειψε από τη μεριά να επισημάνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος από τις πληρωμές του ελληνικού δημοσίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

– Οι κλινικές έχουν πληρωθεί μέχρι και για τον Αύγουστο από τον ΕΟΠΠΥ, ενώ σε ό,τι αφορά τώρα τις υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων πριν από το 2012, μπορεί να ορίστηκε ο τρόπος εξόφλησης, ωστόσο φαίνεται να ξεκινά ένα νέο σίριαλ για το πώς και πότε θα καταβληθούν οι συγκεκριμένες οφειλές στις κλινικές και στα διαγνωστικά κέντρα.

– Η μονομερής από τον ΕΟΠΠΥ εισαγωγή ιδιωτικής συμμετοχής στα νοσήλια 30% (και 50% στον ΟΓΑ) και «ασφαλιστικών τιμών» για τις εξετάσεις, οδήγησαν στη μείωση τιμολογίων μεταξύ 20% και 50%, χωρίς προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Euromedica είναι διαψεύσει δημοσιεύματα που την εμφάνιζαν ως οφειλέτη του Δημοσίου, εξηγώντας, παράλληλα, πως ένα ακίνητό της κατασχέθηκε εκ παραδρομής από τη ΔΟΥ, η οποία, όμως, ήρθη μετά την αναγνώριση του λάθους. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως χρωστά το ποσό των 369.000 ευρώ και ότι για το ποσό αυτό υφίσταται κατάσχεση επί οικοπέδου ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στο  Ηράκλειο Αττικής, αξίας 4.800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Euromedica, μέσω της οποίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα, η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων με το από 11/5/2012 έγγραφό της προέβη εκ παραδρομής σε κατάσχεση του παραπάνω οικοπέδου ιδιοκτησίας μας, κατάσχεση όμως της οποίας έγινε άμεσα άρση από την αρμόδια ΔΟΥ, μετά από αίτηση της εταιρείας, λόγω της ανυπαρξίας οφειλής, γεγονός που πιστοποιείται τόσο από έγγραφο της ανωτέρω ΔΟΥ, όσο και από Βεβαίωση του Υποθηκοφυλακείου Νέας Ιωνίας.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε την αντικατάσταση του ορκωτού ελεγκτή για τον έλεγχο του 2012, λόγω κωλύματος που εμφάνισε ο ελεγκτής.

Ωστόσο, το θέμα των αλλαγών στο διοικητικό συμβούλιο της Euromedica αποφασίστηκε να συζητηθεί σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 19 Απριλίου.

Facebook Comments