Βυθίζεται το AUD - O πληθωρισμός της Ευρωζώνης στο προσκήνιο

FXCM

Βυθίζεται το AUD - O πληθωρισμός της Ευρωζώνης στο προσκήνιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το σημαντικότερο νέο στις ασιατικές αγορές ήταν η μεγάλη μείωση στις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία (-13.0% ΥοΥ έναντι εκτίμησης 0.0%) που οδήγησε το AUD σε μεγάλες πιέσεις.

Η επιστροφή του Nikkei σε θετικό πρόσημο έφερε πιέσεις στο JPY, δίνοντας κέρδη και στο USD που με τη σειρά του πίεσε EUR, GBP και commodity currencies. Ο κύριος λόγος ήταν η μείωση της ανεργίας στην Ιαπωνία στο 3.9%.

Όπως είχαμε αναφέρει από χτες, η σημερινή ημέρα έχει ένα εξαιρετικά πλούσιο οικονομικό ημερολόγιο. Λίγα λεπτά πριν, η καταναλωτική εμπιστοσύνη της Γερμανίας ανήλθε στο 7.0 έναντι εκτιμήσεων για 6.9. H συνέχεια δίνεται στο ΑΕΠ Ισπανίας στις 10:00, και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ευρωζώνης στις 12:00.

Στις 15:00 θα πρέπει να προσέξουμε τη σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας για το EUR, που δεν είναι άλλη από τον πληθωρισμό. Μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης, έχουμε και την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στις 17:00.