Θεοχάρης: Μέχρι το Μάρτιο 2014 η εξόφληση των ΦΑΠ 2011, ’12 και ’13

ΣΚΑΪ

Θεοχάρης: Μέχρι το Μάρτιο 2014 η εξόφληση των ΦΑΠ 2011, ’12 και ’13 , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ρεκόρ κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων με 197 χιλιάδες υποβολές σημειώθηκε την Δευτέρα στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Είπε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενώ εμφανίστηκε επιεικής σε όσους – μέχρι τώρα - κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις ους λέγοντας ότ5ι θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα πρόστιμα .

Είπε ότι μόλις 40 χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τις εφορίες που αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τόνισε πως το υπουργείου κάνει προσπάθειες προκείμενου η διαδικασία των ελέγχων και διασταυρώσεων να είναι πιο στοχευόμενη και να επικεντρώνεται σε επίφοβους κωδικούς.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι μαζί με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 που έχει ήδη αποσταλεί, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα έχει αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2012 ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι υπόχρεοι να έχουν εξοφλήσει τις δόσεις τους το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014.