Στήριξη στα επίπεδα των 860 μονάδων βρίσκει η αγορά, σε μία συνεδρίαση που οι απώλειες δείχνουν ελεγχόμενες. Η δήλωση Στουρνάρα στο Reuters ότι η Ελλάδα ενδεχομένως και να καλύψει μόνη της το χρηματοδοτικό κενό μετά τον Αύγουστο του 2014, είναι κάτι που αρέσει στους επενδυτές, σχολιάζουν οι χρηματιστές, οι οποίοι ταυτόχρονα βλέπουν ότι παίρνει αίσια τροπή η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές την Emma Delta και την Ιντραλότ να βάζουν νερό στο κρασί τους.

Κάτι που αν ευοδωθεί τις ερχόμενες μέρες θα στείλει αισιόδοξο μήνυμα σε δανειστές και επενδυτές ότι τελικά κάτι προχωράει στην Ελλάδα. Η διόρθωση πάντως, ήταν αναμενόμενη αφού από τις 16 Ιουλίου μέχρι και σήμερα ο δείκτης περνάει σε αρνητικό πρόσημο μόλις Τρίτη φορά, ενώ οι δύο προηγούμενες εβδομάδες ήταν ανοδικές.

Ταυτόχρονα, δεν έχει ναυαγήσει η προσδοκία ενός ράλι μέσα στον Αύγουστο. Άλλωστε, είναι μεγάλη η πεποίθηση ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s αποτελεί θέμα χρόνου. Μετά την άνοδο του περασμένου διαστήματος, ήταν λογικό να βγουν πωλητές στην Ελλάκτωρ, που υποχωρεί στα 2,14 ευρώ, την Βιοχάλκο, στα 4,34 ευρώ, την Ιντραλότ στο 1,65 ευρώ, παρά την αναβάθμισή της με τιμή στόχο στο 1,90 και Σωληνουργεία Κορίνθου στα 2,17 ευρώ. Διακυμάνσεις, που κρύβουν ελπίδα για καλλωπισμό στο κλείσιμο και την τελική εικόνα της αγοράς την Τρίτη από την ΕΤΕ, που πέρασε σε θετικό πρόσημο, με κίνηση προς τα 2,6 ευρώ, αλλά πολύ χαμηλές συναλλαγές, μόλις 370 χιλιάδων τεμαχίων.

Απώλειες, αλλά οριακές για τον ΟΠΑΠ, κάτι που δηλώνει τη στάση αναμονής των επενδυτών, παρόμοια αντίδραση και από την ΕΥΔΑΠ, σταθεροποιητικά τα Folli Follie και η ΕΧΑΕ, μετά τα θετικά αποτελέσματα 6μήνου, απώλειες λίγο πάνω από 1%, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει το κούρεμα στις καταθέσεις της εταιρείας στην Κύπρο, οριακές απώλειες για τη ΔΕΗ, που υποχωρεί στα 7,15 ευρώ. Οι συναλλαγές είναι… αποκαρδιωτικές και διαμορφώνονται στα 20 εκατ. ευρώ, με σημαντικά πακέτα όμως, στα warrant της Alpha, τα οποία πέρασαν στη Citigroup.     

ΧΣ

Facebook Comments