Την πρώτη κοινοπραξία παραγωγής συστήματος κυψελών καυσίμου στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσαν από η General Motors Co. και η Honda, με σκοπό τη μαζική παραγωγή ενός προηγμένου συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά προϊόντα κάθε εταιρείας. 

Η Fuel Cell System Manufacturing, LLC θα λειτουργήσει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών της GM στο Brownstown, Michigan, νότια του Ντιτρόιτ και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει περίπου το 202. Οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ισόποσες επενδύσεις συνολικής αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Την τελευταία τριετία, μηχανικοί της Honda και της GM εργάζονται σαν μία ομάδα, με την κάθε εταιρεία να συμβάλλει με τη δική της τεχνογνωσία στη δημιουργία ενός συμπαγούς και χαμηλού κόστους συστήματος κυψελών καυσίμου νέας γενιάς» δήλωσε ο Toshiaki Mikoshiba, γενικός διευθυντής Honda Motor Co. στην Περιοχή Β. Αμερικής και πρόεδρος της Honda North America, Inc. «Με ισχυρή βάση αυτή την ομάδα, η συνεργασία μας προχωρά τώρα στο στάδιο της μαζικής παραγωγής ενός συστήματος κυψελών καυσίμου που θα βοηθήσει αμφότερες τις εταιρείες να δημιουργήσουν νέα αξία για τους πελάτες μας στα οχήματα κυψελών καυσίμου του μέλλοντος.»  

Facebook Comments