Μεγάλος αριθμός δικαιούχων των νέων οικογενειακών επιδομάτων στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα, όπως προκύπτει από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 142.543 αιτήματα, συνολικού ποσού 234 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με ένα ή και περισσότερα παιδιά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα οικογενειακού επιδόματος, αμέσως μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που καταβάλλεται για πρώτη φορά και καλύπτει οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, ανέρχεται στα 480 ευρώ το έτος για κάθε παιδί, καθώς και το ενιαίο επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, το οποίο χορηγείται εφάπαξ και ενδεικτικά για οικογένεια με τέσσερα παιδιά φθάνει τα 3.920 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο μοναδικός δημοσιονομικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013, αφορά στα οικογενειακά επιδόματα και το κονδύλι αυτό από 566 εκατ. ευρώ το 2012, ανέβηκε στα 755 εκατ. ευρώ το 2013

Facebook Comments