Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για πέμπτο διαδοχικά μήνα, πιθανή ένδειξη ότι η οικονομία έχει πιάσει πάτο. Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Ιούνιο με τις εκτιμήσεις να μιλούν για άνοδο στο 12,2% και το ποσοστό του Μαΐου να αναθεωρείται χαμηλότερα στο 12,1%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση για δεύτερο διαδοχικά μήνα, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat για τον Ιούλιο. Ο ετήσιος πληθωρισμός φαίνεται ότι έχει ανακάμψει από τα χαμηλά 3ετίας που σημείωσε τον Απρίλη στο 1,2%.

Η ΕΚΤ διατηρεί τον στόχο πληθωρισμού στο 2,0% και προβλέπει ετήσιο πληθωρισμό στο 1,4% για το 2013. Αν αρχίσει να υποχωρεί η ανεργία και ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να αποθαρρύνει την ΕΚΤ από την υλοποίηση των έκτακτων μέτρων στήριξης, στα οποία αναφέρθηκε ο Draghi τον Ιούνιο.

Ωστόσο, το ευρώ δεν αντέδρασε σημαντικά στα καλύτερα στοιχεία ανεργίας, ίσως επειδή η μέτρηση παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του προηγούμενου μήνα. Η ισοτιμία EURUSD μπορεί να συναντήσει αντίσταση στα χθεσινά μηνιαία υψηλά στο 1,3302, ενώ η διασπασμένη αντίσταση κοντά στο 1,3200 μπορεί να λειτουργήσει ως στήριξη.

Το trading στην αγορά συναλλάγματος σήμερα θα επικεντρωθεί στην επικείμενη απόφαση της FOMC για τα επιτόκια το βράδυ.

Facebook Comments