Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού κατέγραψε η Aegean κατά το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2013, μεταφέροντας συνολικά 1,3 εκατ. επιβάτες, 235 χιλ. περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θετική αυτή τάση συνεχίστηκε τον Ιούλιο, οπότε και η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 19% σε 508 χιλ. επιβάτες.

Αναλυτικότερα, ιδιαίτερα θετικό, σύμφωνα με την Aegean, είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%.

Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου, όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19% και 41%.

Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων – Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα – από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από ένα αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 58%.

Facebook Comments