Κέρδη στην Ευρώπη

Reporter

Κέρδη στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τα θετικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία έφεραν χαμόγελα στους επενδυτές, κάτι που μεταφράστηκε και στο θετικό γύρισμα των ευρωπαϊκών δεικτών. Στο επίκεντρο των αγορών αναμένεται να βρεθούν αύριο οι συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τράπεζας της Αγγλίας.

Ο FTSE σημείωσε άνοδο 0,72% στις 6.606 μονάδες, με τα μεγάλα κέρδη που έγραψε ο μεταλλευτικός κλάδος να ενισχύουν την αγορά του Λονδίνου.

Ο DAX ενισχύθηκε 0,06% στις 8.276 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή την ThyssenKrupp. Η μετοχή της εταιρίας έχασε άνω του 6%, μετά από την υποβάθμιση σύστασης σε sell από την UBS.

O CAC κέρδισε 0,16% στις 3.993 μονάδες, παρά τη σημαντική άνοδο που έγραψε η Peugeot, μετά από το μεγάλο περιορισμό στα λειτουργικά κόστη για το α εξάμηνο.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο IBEX 35 έπεσε 0,77% στις 8.389 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, χάνοντας 0,36% στις 16.842 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 300 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μείωση παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη για πρώτη φορά σε διάστημα άνω των δύο ετών.  Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο στο 12,1%, έναντι 12,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10,9% από 11% τον προηγούμενο μήνα.

Μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,6%), στη Γερμανία (5,4%) και στο Λουξεμβούργο, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (26,9% τον Απρίλιο 2013) και στην Ισπανία (26,3%).

Στη Γερμανία, υποχώρηση σημείωσαν οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο για τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι οι αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη έπληξαν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι πωλήσεις προσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό και τις εποχικές διακυμάνσεις μειώθηκαν κατά 1,5% από τον Μάιο, όταν είχαν σημειώσει άνοδο 0,7%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 0,2%.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν κατά 2,8%.